LLEI GENERAL DE LA DISCAPACITAT (LGD)
El compliment de la Llei General de la Discapacitat (LGD), antiga LISMI, no es redueix només a oferir un lloc de treball i obtenir bonificacions en termes econòmics. És una acció de responsabilitat social que va més enllà en molts altres àmbits. Contractar a persones amb discapacitat també significa expansió, innovació, guanyar en productivitat, fidelització, reputació empresarial, inclusiva i diversa, orgull de pertinença, bon clima laboral, experiències de creixement professional i personal… una demostració d’ #InclusionMakers pel canvi social que es necessita.
SAPS QUÈ DIU
LA LGD SOBRE LES EMPRESES
Segons la Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i la seva Inclusió Social (Reial decret legislatiu 1/2013 de 29 de novembre), aquelles empreses públiques i privades que contractin a 50 o més persones treballadores (cómput total de treballadores) per llei, es veuran obligades a que, com a mínim, el 2% de la seva plantilla disposi d’un certificat de discapacitat (33% discapacitat igual o superior estipulat).
LA REFERÈNCIA DEL 2%
T’ajudem a incorporar a la teva organització aquelles persones amb discapacitat en salut mental més adequades als diferents perfils laborals. Disposem del servei gratuït d’inserció laboral Itínere, estem en col·laboració amb el Departament de Treball, i també formem part del programa SIOAS, que treballa la inserció laboral de persones amb discapacitat per malestar en salut mental.
CERTIFICAT D’EXCEPCIoNALITAT
La LGD preveu situacions d’excepcionalitat que s’acrediten mitjançant un document per demostrar que la teva empresa no pot cobrir la quota de reserva del 2%. En aquesta situació, la llei ampara l’organització a accedir a mesures alternatives que equivalen al compliment de la quota del 2%. Des de la Fundació Joia t’ajudem en el camí d’aconseguir aquest certificat si la teva empresa ho necessita.
MESURES ALTERNATIVES
Un cop l’empresa disposa del Certificat d’Excepcionalitat, ja està autoritzada per complir amb la LGD a través de les opcions alternatives que la mateixa llei contempla. Les mesures proposades per la legislació son de quatre àmbits diferents i totes tenen un caràcter de revisió anual.